Känner du igen simmarna från 57?

Nu vill fotografen och författaren Stig Hammarstedt ha hjälp med de sista pusselbitarna till boken om Enköpings femtiotal.

23 juli 2019 21:00

Två år efter den uppmärksammade boken om 1960-talets Enköping, som innehöll 340 bilder på omkring 1700 personer, kommer uppföljaren.

– Den blir lika tjock som 60-talsboken och boksläppet är planerat till november, säger Stig Hammarstedt.

EP:s första fotograf, Bo Johansson, anställdes 1962 och bilderna till 60-talsboken är tagna av tidigare medarbetare på Enköpings-Posten.

Till den nya boken, Enköpings femtiotal, har han sökt bredare efter bilder, men intresset har varit stort. På en av bilderna ser vi en grupp simmare i det gamla badhuset på Västra Ringgatan.

– Jag har jobbat stenhårt med att få alla namn på plats. Nu fattas det fyra namn och det är lite trist att skriva okänd. Det finns en tjej som glyttar fram i övre raden och det blir ett plus om hon också får ett namn, säger Stig Hammarstedt.

Böckerna lär oss mer om den Enköpings-historia som inte ligger alltför långt tillbaka i tiden.

Han berättar mer om just den här bilden:

"EAI:s simsektion hade sin storhetstid under 1940-talet och en bit in på 50-talet. Det var simsektionen som arrangerade den första Skarpan-simningen 1930. Allt eftersom elitsimmare och andra slutat tävlingssimma växte ett önskemål fram om att träffas under andra former och träffa gamla simmarkamrater. Så föddes Old Boys-simningen i gamla badhuset på Västra Ringgatan, i nuvarande brandstationen".

Så når du författaren: 070-5525137 eller stig@hammarstedt.nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand