Det menar JP Johansson-sällskapet, där företrädare för den grupp som driver projektet Forum Bahco, hört av sig till tidningen efter artikeln tidigare i veckan om den pågående samlarutställningen på Enköpings museum.

Enligt uppgifter från museet är det främst lokala besökare som visat intresse för utställningen där arvet från JP Johansson har en framträdande del.

Samtidigt har den fått mycket beröm av besökarna. "Det här ska vi vårda och vara rädda om" är enligt museets personal en vanlig kommentar.

I JP Johansson-sällskapet är man rädd för att det medborgarförslag som gruppen lämnat in till kommunfullmäktige, och skapade debatt på mötet i februari i år, ska hamna i långbänk.

Forum Bahco hänvisar till att även internationella besökare skrivit i museets gästbok vid den pågående utställningen och känner igen varumärket på andra sidan Atlanten.

"Det visar i klartext att Enköping har stora möjligheter att marknadsföra sig i hela världen om man tar rygg på varumärket Bahco. Det är också en av hörnstenarna i det projekt som vi kallar Forum Bahco".

Gruppens förslag, som tidningen berättade om i november förra året, är att skapa ett Forum Bahco i Gamla Hamnverken med utställningshallar, plats för företagsnätverk och möten mellan företag och kunder som ett sätt "för Enköping att befästa sin position som tekniskt rikscentrum för innemiljö".

Ett museum med föremål från JP Johanssons verksamhet skulle på så sätt kunna bli stommen för ett nytt Bahcomuseum.

Fotnot: Utställningen Samlare och samlingar på Enköpings museum håller på fram till och med 6 april.