Hon är ny i tv-serien Bilprovningen

Josefin Måfors är en ny karaktär i tv-serien Bilprovningen. Till vardags jobbar hon på Bilprovningen i Enköping och är bosatt i Härnevi.

16 maj 2019 21:00

Ett inspelningsteam filmar 25-åringen på plats på stationen i Enköping denna dag. Annars utspelar sig tv-serien på Bilprovningens station i Tidaholm i Västergötland, där de som hängt med i serien har lärt känna karaktärer som stationschefen Fredrik, moppeälskaren Bosse, folkracefantasten Ylva och ständigt leende Claudio.

Nu läggs ytterligare en person, nämligen Josefin Måfors, till skaran på Bilprovningen som porträtteras i TV3.

Josefin har redan spelat in under några dagar i Tidaholm. Hon tyckte att det var intressant att få stifta bekantskap med personalen och kunderna på en helt annan plats. Området kring Tidaholm är för övrigt enligt uppgift det Cadillac-tätaste i Sverige. Stationen i Enköping har varit hennes arbetsplats sedan fem år tillbaka.

– Jag fick frågan om jag ville vara med i programmet eftersom de hade sett en reklamfilm som jag hade gjort för Bilprovningen, förklarar hon hur hon plötsligt hamnade i tv-branschen.

I TV-serien gör Josefin sitt jobb, det vill säga besiktar bilar. Skillnaden mot de gamla vanliga besiktningarna har bestått i att det hon gör dokumenteras av kameror och mikrofoner.

– Det var kul, men man blev väldig trött. Det är fortfarande en besiktning som man gör och den måste man alltid göra rätt, berättar hon om de intensiva inspelningsdagarna i Tidaholm.

Josefin har nyligen tagit mc-körkort och kommer nu att kunna bredda sin repertoar på arbetet genom att besikta motorcyklar.

Bilprovningen kommer att börja sändas under hösten på TV3, Viafree och Viaplay. Det blir tredje säsongen för tv-serien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo