Hästen Zip har hittat tillbaka

Under lördagens hopptävlingar på Lundbygården utanför Enköping blev hästen Zip skrämd och lämnade tävlingsområdet. Efter att han sökts med helikopter återfanns han på söndagen – tillbaka vid tävlingsarenan.

21 april 2019 15:15

LÄS MER: Ridhäst försvunnen vid tävlingar i Enköping

När ryttaren Linda Feldt-Sköld och hästen Zip gick omkull under hoppningen på söndagskvällen tog sig Zip ut från tävlingsområdet och ut på bilvägen. Många frivilliga hjälpte till i eftersökningen och under söndagen hyrde Linda Feldt-Sköld en helikopter för att kunna leta efter tävlingshästen från luften.

– När vi flög över skogen tror jag vi fick fart på alla djur där och att han då letade sig ut. Jag tror att han hörde tävlingsbanan och när vi kom tillbaka stod han på vägen vid hästtransporterna, säger Linda Feldt-Sköld.

Efter att de återförenats fick Zip massor av vatten, morötter och annat gott. På tävlingsområdet finns ett rehabcenter där han nu kan kylas ner och Linda Feldt-Sköld ska ringa till en veterinär.

– Men han hade inte en skråma på sig. Han är ganska försiktig och inte så glad i buskar och sådant. Dessutom finns många öppna ytor med fint gräs här i området, så han har nog hållit sig mycket där.

Hästen och ryttaren har efter återförenandet haft kramkalas.

– Han är min bästa kompis. Jag tillbringar mer tid med honom än med min man och mina barn, enligt dem. Och det är nog sant, säger Linda Feldt Sköld.

Hon är tacksam över att Zip kom tillbaka och vill rikta ett stort tack till alla som engagerat sig i sökandet efter hennes allra bästa vän.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Windolf