Här tar det längst tid att sälja bostaden

Det tar något längre tid att sälja sin bostad i Enköping och Håbo än rikssnittet. Och skillnaden mellan utropspris och slutpris är mindre.

9 juli 2019 06:00

Det visar statistik som bostadssajten Booli tagit fram över försäljningar hittills i år.

– Siffrorna visar att det går snabbast att sälja sin bostad i Södra Sverige, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i ett pressmeddelande.

I Enköpings kommun var medianvärdet för annonstiden som bostaden låg ute till försäljning 24 dagar för bostadsrätter och skillnaden mellan utropspriset och sista budet var 2,8 procent under första halvåret i år. För villor var medianvärdet för annonstiden 26 dagar och skillnaden mellan utropspris och sista bud 5,2 procent. Riksgenomsnittet var 19 dagar och 7,6 procent för bostadsrätter, 23 dagar och 7,3 procent för villor.

I Håbo kommun låg bostadsrätter ute 33 dagar, det är längst tid i Uppsala län bland kommuner där affärer genomfördes under första halvåret i år. Prisökningen jämfört med utgångspriset var 0,3 procent, vilket är lägst av länets kommuner. Även när det gäller villor hade Håbo den längsta annonseringstiden i länet, 33 dagar, och den minsta skillnaden mellan utropspris och slutpris, 1,6 procent.

Störst skillnad mellan utropspris och sista budet innan villaförsäljning hade Älvkarleby kommun med 14,8 procent, följt av Tierp med 10,4 procent. När det gäller bostadsrätter hade Heby (12,2 procent) och Tierp (12,3 procent) den största skillnaden mellan utropspris och sista bud.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Johansson

Ämnen du kan följa