Glassvagnen i Grillby flyttar snart till stan

I slutet av juli flyttar Peter Ring och hans familj sin mat- och glassvagn från Storgatan i Grillby till ESS hamnområde inne i Enköping.

17 juli 2019 21:00

Det blir en kort säsong för försäljningsvagnen invid ESS sjömack, i stället för tre sommarmånader blir det augusti och några dagar i juli. Det var en sen ansökan om bygglov för att ställa upp vagnen som ställde till det:

– Vagnen är besiktigad och godkänd, och allt var klart med Enköpings segelsällskap, men vi insåg först sent att det behövs ett bygglov för att ställa upp vår vagn vid sjömacken, säger Peter Ring.

Bygglovsansökan sändes in i slutet av maj, och bygglov beviljades i slutet av juni men sedan får beslutet inte verkställas förrän fyra veckor efter att det kungjorts i Post- och Inrikestidningar. Och då är man framme i slutet av juli.

– Jag har verkligen inget negativt att säga om kommunens bygglovshantering, tvärtom har de behandlat min ansökan snabbt. Det är synd att vi inte kan prova vår affärsidé under en längre period och lite olyckligt att husvagnsparkeringen inte längre är kvar på ESS-sidan, den räknade vi med när vi började planera, säger Peter Ring.

Under tiden man väntar på flytten till hamnen har de öppnat sin mat- och glasskiosk hemma på tomten i Grillby. Varma sommardagar är det mest glass som efterfrågas och mjuk- och kulglass finns i sortimentet. Men familjen Ring introducerar också Bingsu, en koreansk dessert för de som är sugna på att smaka på något nytt.

– Det är väldigt populärt i stora delar av Sydostasien. Vi har en specialmaskin från Sydkorea, och de som provat har hittills inte blivit besvikna, säger Peter Ring.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Lille