Fortsatt kamp mot cykelstölder

En cykel som stals utanför Rudbecklaboratoriet på Dag Hammarskjölds väg i Uppsala tidigare i veckan återfanns i S:t Iliansområdet i Enköping.

23 augusti 2019 13:00

Det var en av polisens aktiva cykelkontroller som gav resultat. Enligt polisen i Enköping-Håbo var det några minderåriga flickor, under 15 år, som väckte misstanke när de cyklade runt på en damcykel. Vid kontroll av cykelns ramnummer visade det sig att cykeln stulits några dagar tidigare.

– Vi har gått ut med en generell uppmaning till patrullerna att kontrollera cyklister, speciellt i närheten av vissa platser som till exempel stationen. Det är vanligt att cyklar som stjäls i Enköping dyker upp i närliggande städer och tvärtom, säger Jonas Rickeborn, operativ koordinator vid polisen i Enköping-Håbo.

Cykeln togs i beslag och polisen har tagit kontakt med vårdnadshavare.

Är det något speciellt ni tittar efter när ni gör den här typen av kontroller?

– Det är oftast damcyklar som stjäls, och om låset ser ut att vara uppbrutet förstärks ju misstankarna, menar Rickeborn.

I juli greps två män i stadsdelen Romberga, misstänkta för ett flertal cykelstölder. De anhölls senare av åklagare, men släpptes på fri fot. Enligt polisen misstänks männen fortfarande för att ligga bakom flera stölder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand