Flygande planer för Västerleden

Västerledsdagen gör att området blir ännu trevligare för en dag. EHB:s vd Carina Weir avslöjade dessutom stora nyheter för bostadsområdet.

18 augusti 2019 20:00

Det myllrade med människor på gräsytorna bakom Västerledstorg på lördagen. För andra gången arrangerades Västerledsdagen av Enköpings Hyresbostäder, EHB, och Enköpings kommun.

Från scenen bjöd artister som Elias Abbas och Theoz på musik. Dessutom fanns föreningslivet på plats med diverse prova på-aktiviteter. De politiska partierna hade sitt hörn, ett politikertorg.

Cirkus Trattofon visade barnen hur man gör riktiga cirkuskonster. En av dem som fick prova och som nästan svävade fritt var Toumas Touma.

– Det var roligt. Jag var nervös först för jag ville inte ramla ner, berättade Toumas Touma när han hade fått fast mark under fötterna igen.

Carina Weir, vd för EHB, tyckte att andra upplagan av Västerledsdagen var snäppet bättre än förra årets dag.

– Jag har frågat runt och folk tycker att det var bra förra året, men att det är ännu bättre i år, sa hon.

Under dagen avslöjade hon också några av EHB:s planer för Västerledstorg. Fritidsgården V-boden ska flytta till en annan del av torget. Därmed kan hela torget öppnas upp. Byggandet inne i de nya lokalerna har redan påbörjats.

– V-boden får större lokaler som är mer anpassade till verksamheten. Det känns jätteroligt, berättade Carina Weir.

Områdespolis Richard Hedström berättade om projektet Människan bakom uniformen, MBU, som drar igång i Enköping inom kort.

– Vi är faktiskt först i vår region, sa han.

I MBU kan ungdomar lära känna människorna bakom till exempel brandmännens och polisernas uniformer. Deltagarna får även praktisk kunskap, som i HLR och i brandkunskap.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo