"Engagemanget är vår framgång"

På fredagen inviger Allas vård och omsorg sina nya lokaler, utrustade med både permobilparkering och biograf. Under alla år har det privata företaget toppat kommunens NKI, nöjdkundindex, samtidigt som det fyrdubblat antalet kunder.

24 maj 2019 07:00

– Vi är en enda stor familj, både kunder och personal. Det synsättet gör oss nog till ett litet udda hemtjänstföretag, säger Elvir Blazevic, vd för Allas vård och omsorg.

Lokalen välkomnar med färg – väggarna är lila, turkosa och mörkblåa och klinkersgolvet i entrén sträcker sig hela vägen in i lokalen så att kunderna kan köra in med sin permobil. Bredvid permobilparkeringen öppnar lokalen upp sig i ett stort rum, med både långbord och sammetsfåtöljer. Det var i mars 2016 som Elvir Blazevic och Murisa Blazevic köpte det företag där Murisa Blazevic tidigare jobbat som sjuksköterska. Då hade Allas vård och omsorg 27 kunder, sex anställda, två bilar och lokaler i ett gammalt garage i Fanna. Idag arbetar 55 personer i företaget som nu har mellan 95 till 100 kunder - och alldeles pinfärska lokaler.

– De här lokalerna är en jättesatsning. Vi bygger för framtiden, säger Elvir Blazevic och visar stolt upp korridoren med arbetsrum där personalen håller till, deras kök, matplats, omklädningsrum och gym.

Tre år i rad har Allas vård och omsorg fått bästa NKI (Nöjdkundindex) i kommunen och 2017 röstades företaget fram till Årets komet på företagargalan. Murisa och Elvir Blazevic tror att framgångarna förklaras av deras engagemang för både kunder och personal.

– Vi får samma pengar som alla andra hemtjänstföretag, men för oss är kunderna inga siffror. Dessutom tycker vi inte verksamheten måste vara fyrkantig, vi tar gärna ut svängarna, säger Elvir Blazevic och berättar om när han en gång tog med en äldre farbror till Wasamuseet i Stockholm eftersom denne aldrig varit där, eller när den dementa mannen som älskade motorcyklar fick en åktur.

– Han kommer inte ihåg det, men där och då kände han åtminstone vinden i ansiktet, säger Elvir Blazevic.

Murisa Blazevic som är företagets verksamhetschef menar att det är oerhört berikande att jobba med äldre människor.

– De är alltid så tacksamma, även för det minsta lilla, säger Murisa Blazevic, som nyss hämtat ett glas vatten åt en kund som kom in för att säga hej.

– Det är det här jag menar, så här vill vi att lokalen ska fungera, att kunderna kommer hit och umgås med andra. Vi vill bryta ensamheten, säger hon.

Det är också därför som lokalerna rymmer en biograf.

– Här inne vill jag visa gamla filmer från förr, så att våra kunder kan känna igen sig och minnas, säger Elvir Blazevic.

Nya lokaler i Hettemarkshuset

På fredagen invigs de nya lokalerna som förutom ett stort matrum även har en permobilparkering inomhus, en minibio, ett pyssel- och ett vilorum. Lokalerna är på sammanlagt 500 kvadratmeter. Dessutom leder två veteraner i sammanhanget, Monica Hallgren och Barbro Johansson, företagets aktivitetskommitté. I planering för kommande månader finns allt från ostprovning till firande av Islands nationaldag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristin Karlsson