En lång och het nyhetssommar

2 augusti 2018 18:00

En lång och ovanligt het nyhetsmånad har passerat.

Vi har rapporterat om åtskilliga händelser i torkans och brändernas spår.

Någon traditionell nyhetstorka i juli har knappast infunnit sig, även om begreppet nog mer hade sin relevans i en mindre digital tid.

I mitten av juli hade den lokala räddningstjänsten i Enköping och Håbo tre skogsbränder samtidigt att bekämpa.

Lantbruksföretagare från trakten samlades till krismöte och såväl moderatledaren Ulf Kristersson (på Kromsta lantbruk) som S-märkta finansministern Magdalena Andersson (på brandstationen) gjorde hastigt inplanerade besök i Enköping.

Behovet av hjältar och förebilder ökar i kristider.

Men där hamnar intervjuer med bondeledaren Catharina Rudolphson och brandmästaren Hans Granholm betydligt högre på topplistan för lästa artiklar, än de med våra nyss nämnda rikspolitiker.

Artikeln som kanaliserar ilskan hos de Fjärdhundrabor som kritiserar Transportstyrelsen för att inte ha uppdaterade adresslistor är också en av de mest lästa. Uppretade fordonsägare vittnade om straffavgifter på fakturor på vägskatt och broavgifter de aldrig sett.

Jag talade på nytt med Lars Degeryd, sektionschef på Transportstyrelsen, tidigare i veckan. Han säger att ärendet har högsta prioritet hos myndigheten och han har spårat första brevet i retur från Fjärdhundra-området till den 13 februari i år, "den första avvikelsen sedan postnummerbytet 3 januari 2006, då församlingsnamnet försvann ur adressen".

Postleverantören är densamma, Postnord. "Men jag har ännu inte fått svar från vår IT-avdelning".

Fortsättning följer.

Mest läst på eposten.se - juli

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand