De är Årets företagare i länet

För andra året i rad har ett Enköpingsföretag utsetts till Årets företagare i regionen.

12 juni 2019 20:50

På tisdagen fick Diem Ekonomibyrå ta emot utmärkelsen som Årets företagare i Uppsala län 2019 på Uppsala slott. Priset delas ut av Företagarna i Mälardalen och överlämnades av landshövding Göran Enander.

– Det var överraskande, vi trodde inte vi hade en chans, säger Karin Haeger delägare i företaget tillsammans med Elisabeth Ohlström och Inger Torstensson.

Tillsammans med övriga Årets företagare som utsetts i länets kommuner bjöds de på lunch på Uppsala slott och därefter prisutdelning. Vilket det vinnande företaget var avslöjades först vid prisutdelningen.

– Men när de började läsa upp nomineringen anade vi, säger Inger Thorstensson med ett leende.

Diem Ekonomibyrå utsågs till Årets företagare i Enköping vid företagargalan i april. I och med vinsten i regionfinalen går företaget nu vidare till riksfinalen om titeln som Årets företagare i Sverige 2019. Finalen hålls i Stockholms stadshus den 11 november.

– Det kommer att bli en häftig känsla, säger Elisabeth Ohlström och de konstaterar att finalen sker i samma lokaler som Nobelprisutdelningen.

I motiveringen till Årets företagare i Uppsala län står bland annat: ”Årets vinnare har lyckats med bedriften att verka och växa i en bransch där automatisering och digitalisering blivit en allt större del av vardagen. Med ettstarkt fokus på personalens välmående samt kompetensförsörjning har man även lyckats bygga ett starkt team som ger bästa tänkbara service till företagets kunder.”

– Den personeliga kontakten med kunderna är viktig, den vill vi aldrig tappa, säger Elisabeth Ohlström.

Att få ta emot priset betyder mycket för företaget där 19 personer arbetar.

– Det är roligt för personalen, det är ju deras förtjänst att vi är här idag, säger Elisabeth Ohlström.

Årets företagare i Enköping och i Uppsala län 2018 var också ett Enköpingsföretag, Bitte och Mikael Ljungström med Vidilab AB, nordens största veterinärmedicinska laboratorium.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund