Byggavdelningen kom till kunderna

Uppskattat men ingen rusning har det varit till byggavdelningens tillfälligt utflyttade informationsdisk till byggvaruhus de senaste tre fredagarna.

16 juni 2019 13:00

På fredagen var det på Karl Hedins bygghandel i Romberga som personal från bygglovsavdelningen befann sig under tre eftermiddagstimmar. Där fanns också chefen för kommunens byggavdelning, Christina Gortcheva:

– När vi kom klockan 13 så stod det några här och väntade på oss, så i dag har vi varit efterfrågade av kunder här i bygghandeln. Fem-sex förfrågningar har det varit, och de tidigare fredagarna två-tre frågor per pass, berättar Christina Gortcheva.

Det är på XL Bygg och Bolist som avdelningens personal har funnits de tidigare fredagarna, och att inte fler har passat på att ställa frågor då förvånar henne inte:

– Det har varit klämdagar och då kanske inte så många har haft tid att fundera över byggfrågor. Men vi har fått bra hjälp av företagen att tala om att vi skulle vara på plats, så det är inte information som har saknats, säger Christina Gortcheva.

Mest är det allmänna frågor men några har också haft frågor om den egna fastigheten, och eftersom tjänstemännen haft tillgång till förvaltningens handlingar har de kunnat få svar direkt.

Håkan Borén, säljare vid Karl Hedin bygghandel, tycker att det är ett bra initiativ av byggavdelningen att komma ut till kunderna, och han passade också på att själv ställa en fråga.

– Jag ville få bekräftat att man inte behöver bygglov för pooltak som ska skydda från skräp och annat, och fick besked att kan man inte stå under taket så behövs inget bygglov, säger Håkan Borén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Lille