Bidrag till mer kultur för äldre

Kommunens upplevelseförvaltning bidrar till en rad kulturupplevelser inom vården och omsorgen i Enköping.

4 april 2019 09:00

Det rör sig om ett sammanlagt bidrag på 50 000 kronor i år till samarbeten med studieförbund kring kulturell verksamhet i vården och omsorgen.

Ett av dessa samarbeten ska ske med Studieförbundet Bilda Öst och ett program som heter Grammofontimmen, för deltagare inom äldreomsorgen. Det handlar om rekreation och hjärngympa. Ledaren kan inleda samtal kring musik som spelas, exempelvis "minns ni vem som sjöng den här låten".

Studieförbundet Vuxenskolan ska ha studiecirkeln Prova på akvarellmålning.

Folkuniversitetet ska ha musikrörelse på fyra boenden i Enköpings kommun.

NBV Mitt ska ha studiecirkel med körsång samt berättarcirkel med minnen. Körcirkeln ska vara på Björkbacken och berättarcirkeln på olika äldreboenden och träffpunkter.

Körcirkeln beskrivs som lättsam sångträning i grupp för kropp och själ. Berättarcirkeln kan handla om att deltagarna berättar minnen från barndomen, ungdomen eller annan period i livet.

Medborgarskolan Mälardalen ska ha en föränderlig utställning som heter Vardagskultur på tolv äldreboenden och träffpunkter i Enköpings kommun. Utställningen byts ut var fjortonde dag.

ABF i Uppsala län ska låta PRO Visa åka runt till äldreboenden under våren och hösten och framföra gamla och nya favoriter.

Däremot har upplevelseförvaltningen beslutat att inte samarbeta med PRO-filurerna, en teatergrupp för vilken ABF har frågat i fall förvaltningen kan bidra till en turné på äldreboendena. Tanken har varit att det ska bli tio föreställningar med "best of" från tidigare års föreställningar av PRO-filurerna under året.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo