Det är frågor som måste få ett svar inom det närmaste året om "nya Westerlundska" ska bli verklighet till 2020.
Planprogrammet för Korsängen var ute på remiss i januari 2014. Då föreslogs att skolans gamla del ska rivas. De planerna har fortsatt. Ifjol tillsattes en förstudie. Men politikerna i utbildningsnämnden är otåliga.
Vid ett möte strax före jul ansåg de att kommunens förslag till långsiktig investeringsplan var alldeles för defensiv. De 400 miljoner som öronmärkts för en ny gymnasieskola var fördelade över åren fram till 2021.
– Vi måste visa vår ambition. Vi kan inte låta det gå fem år mellan den påbörjade förstudien och färdig skola, menade Jan Petersson (M).
Övriga höll med.
Då hade inte kommunledningen kommit med något besked om var den nya skolan ska byggas, även om de flesta förutsåg parkeringen mellan Coop och gymnasiet som det självklara valet.
Flera synpunkter på ett kombinerat kulturhus och gymnasieskola hade också lyfts i debatten.
För en dryg vecka sedan pekade S och NE ut den väntade platsen i sin centrumvision, men utan kulturhus. Det ska byggas på Statt-tomten.
– Planer på investeringar för 1,4 miljarder kronor väntar inom en femårsperiod bara inom utbildningsområdet. Inriktningsbeskedet från kommunledningen är ett bra startskott, en utgångspunkt, säger Frank Stoor, utbildningschef.
Men var ska estet-programmet, som idag håller till i Kyrkbacken vid kulturskolan, hålla till i framtiden?
Ska barn- och fritids- och vård- och omsorgsprogrammen i Komvuxhuset på Korsängsgatan flyttas till den nya byggnaden?
Hur blir det med en aula eller teaterscen i nybygget? Tar man höjd för en framtida befolkningsutveckling?
Kenny Andersson, rektor på Westerlundska gymnasiet, menar att det nya gymnasiet behöver byggas i fyra, kanske fem våningar, för att få plats på den tomt som föreslagits.
– Det kanske är dags för två gymnasieskolor i Enköping, säger han medan han pekar på skissen i konferensrummet på utbildningsförvaltningen.
Här har den nämnd som politiskt ska planera det nya gymnasiet just haft sitt första möte efter det att platsen har pekats ut.
Projektledare är Kurt Geschwindt på fastighetskontoret. En styrgrupp har utsetts, men ingen vet idag vilka verksamheter som ska finnas i nybygget. Det kräver nya politiska beslut.
Till nästa möte vill ordförande Marié Karlström (S) ha besked om vilka som ska sitta i den politiska referensgruppen.
– Det ska vara så bred politisk representation som möjligt, en person från varje parti, säger hon.