Carl-Erik Ekblom vid Gyllene brunnen i Frösthult är den sammanhållande länken för rebussvaren.
– Det är fjärde året som jag är ansvarig, men för själva Rebusrundan är det åttonde året, säger han.
Drar det fortfarande, tror du?
– Ja, medlemmarna vill ha det här, så vi kör vidare, säger han.
Ett resultat på besöksantalet för i år, jämfört med tidigare, sammanställs efter nästa helg.
Rebusrundan arrangeras ju på ett 40-tal platser två söndagar i rad av föreningen Fjärdhundraland.
I grönskan intill grusvägen har just Erik Jinneklint stoppat ned sina guldpengar i fickan, belöningen för skattjakten. Han tar upp och visar.
Lite längre bort koncentrerar sig familjen Lundell, pappa Johan, mamma Karin och barnen Amadeus och Adela, från Uppsala på att lösa rebusen på gården.
– Vi läste om Rebusrundan i tidningen. Det är första gången vi åker runt på det här, säger Johan Lundell och berättar att de hunnit med en handfull stopp så här långt.
Vilka är era intryck så här långt?
– Bra, det är trevligt när alla bjuder till och visar upp sina verksamheter; lantbrukare, köttproducenter, kaféägare och alla andra här. Vi är väldigt positiva, säger de och berättar att bland annat besökt Franzéns och Salnecke.
Trots att det är gott om besökare vid Härnevi plantskola är det ännu ingen som efter den första timmen har känt sig hugat att döpa gårdens kycklingar. Däremot har en full busslast trädgårdsentusiaster just rullat i väg, det är en strid ström av intresserade hos Bibbi Pettersson i den välordnade loppisboden och i kaféet väntar sex personer hos Eva Lundewall och Albertina Fredenstedt på att köpa fika medan tidningen tar några snabba bilder.
– Det har varit en bra sommar här, med många gäster. Jag har förstås inget att jämföra med eftersom det första året för mig, men absolut som fönväntat. Vi har öppet lördagar och söndagar fram till september, säger Eva Lundewall.
Ronae och Urban Brunsberg har drivit lantbruket och butiken i Långtora i många år, men det är första gången man deltar i Rebusrundan.
– Vi är inget fikaställe egentligen och har bara öppet på vardagarna i vanliga fall, men vi har haft oväntat många besök. Det har varit lite svårt att hinna prata med alla, säger Ronae.
Liksom hos Sune och Agneta Erlandsson i Fröslunda, två mil åt nordväst, är en del av verksamheten försäljning av kött från den egna gården.
– Här kommer två stamkunder, hejar Sune när Elisabeth och Christer Olsson från Bålsta kommer med penna och rebusformulär.
– Vi brukar handla av Sune när han säljer sitt ekokött i Bålsta centrum, berättar de.
Lisa Ekehult och Ninni Tham är två av eldsjälarna i Altunagården, bygdegårdsföreningen. De har en del besökare, bland annat från Heby och paret som just nu tar en fika här har inga tankar på att lösa rebusar. De tyckte det var trevligt med en kopp kaffe i samband med att de tittade på ett hus i närheten.
– Bra att det finns människor som ställer upp för att bygden ska leva, säger kvinnan.
I föreningen berättar man gärna om "fredagen den 13:e-grejen", varje gång det infaller är det pubkväll i Altunagården, som nu i september.