Det är eleverna i Örsundsbroskolan som har drama som elevens val som sätter upp föreställningen, och dramapedagogen Jeanette Bernövall och musikläraren Magdalena Hedman som lett arbetet.
Valet av The Wall gjorde Jeanette Bernövall redan innan vårterminen började. Det är en förkortad och bearbetad version som dramaeleverna fått ta över från Uppsala domkyrkas ungdomsverksamhet och Niclas Dahl:
– Vår föreställning får inte bli längre än en timme, så jag blev tvungen att korta också den förkortade versionen. Men dramats grundfrågor om relationer mellan människor, om att se och bli sedd och bekräftad, och om att vi gör våra egna val i livet finns naturligtvis kvar, säger Jeanette Bernövall.
Det är 35 elever i årskurserna 6–9 som är med i uppsättningen, fem av dem står för musiken. Markus Lindgren är också med trots att han bara går i årskurs 2.
– Det är jag som är lille Pink, förklarar han sin närvaro.
Rollen som vuxne Pink gör Olle Lindberg, och för baby-Pink får en docka göra tjänst. Det här är andra året som Örsundsbroskolan och föreningen Gamla Bion samarbetar om elevföreställningarna.
– Det är bara fördelar med att vara i Gamla Bion, det är en riktig scen, och vi disponerar den under hela vårt arbete. Fördelen för föreningen är att ungdomarna får en naturlig anknytning till lokalen, säger Jeanette Bernövall.
Hundra personer åt gången går in på publikplatserna, och The Wall kommer att spelas i tre omgångar för Örsundsbroeleverna, och två gånger i offentliga föreställningar på torsdag och fredag kväll.