– Vi har haft hela styrkan igång, alla fordon och ett 40-tal personer. Det är hur mycket snö som helst, säger Lasse Olsson, enhetschef vid gatuavdelningen vid Enköpings kommun.
Förståelsen från allmänheten för det svenska vintervädret och arbetsvillkoren för snöröjarna är dock inte den bästa. Ett 50-tal klagomål kom in till kommunen under måndagsförmiddagen, många över snövallar vid garageinfarter.
– Folk ringer till och med till SOS för att det är vallar framför garaget så de inte kommer ut med bilen. Vi önskar att det fanns lite mer tålamod, att man inte kastar sig direkt på telefonen för att klaga när både vår personal och entreprenörerna jobbar dygnet runt, säger Lasse Olsson.
Prio ett vid snöröjningen är gång- cykelvägar och skolgårdar. Men kommer snön sent på morgonen kan man inte röja skolgårdar och ta undan snöhögar kring dem då det måste ske nattetid av säkerhetsskäl. Helst vill man dock ploga gatorna före gc-vägar, annars kan man bli tvungen att köra gc-vägen en gång till när snön från gatan lagts in mot gc-vägen.
Platser där mycket folk rör sig, som Järnvägsstationen och Gustav Adolfs Plan prioriteras också.
– Vi jobbar för att få allt framkomligt innan vi tar bort snöhögarna. Men vi lever i ett vinterland, vi hade rensat gator på snöhögar i helgen men så snöade det och idag såg det likadant ut igen, säger Lasse Olsson.
Och på måndagskvällen väntar ett nytt, dygnslångt snöväder dra in över Mälardalen.
Vid Galaxgatan i Gånsta röjer Kalle Söderberg snö och sprider grus på gång-cykelvägarna i området på måndagen. Han hade en intensiv helg med arbetspass på 12 och 14 timmar lördag och söndag.
– Det var bara att åka hem och äta och sova mellan passen, konstaterar Kalle som ser glad ut ändå.
Det är inte helt enkelt för honom att få undan snön i villakvarteren. Det är små marginaler mellan staketen kring tomterna och vägbanorna.
– Områdena här är inte byggda för så här mycket snö. I norra Sverige bygger man ofta med extra mark mellan fastigheterna och gång- och vägbanor med tanke på snön, säger han.
Nu får han göra det bästa av situationen och lägga snön där det går.
– Jag vet själv att man blir irriterad när man skottat garageuppfarten och får en plogvall. Men vi gör det inte med flit och vi kan inte trolla, vi gör så gott vi kan.
Alla är dock inte missnöjda och det kommer positiv respons.
– Ibland får man ett leende eller en tumme upp, det räcker för mej, säger Kalle Söderberg.