Restaurang öppnar igen i Kryddgården

Restaurangen i Kryddgården som varit stängd för ombyggnad i två år skulle ha öppnats för en månad sedan egentligen. Men miljötillstånd och annat har dragit ut på tiden, och entreprenörerna Lewis Hamilton och Stefan Parus hoppas nu att deras kafé och restaurang Lotsen ska kunna slå upp portarna för gäster på onsdag.

Stefan Parus och Lewis Hamilton.

Stefan Parus och Lewis Hamilton.

Foto: Lotta Lille

Enköping2007-08-06 18:49
- Det är fortfarande några mindre saker som ska göras färdiga, och sen ska en hälsoskyddsinspektör godkänna anläggningen. Godkännandet hoppas vi kommer i morgon, tisdag, och då kan vi ta emot våra gäster på onsdag. Med dillkött på menyn, säger Stefan Parus, som äger Lotsen tillsammans med Lewis Hamilton.
De är båda kockar till yrket, men har inte drivit egen restaurang tidigare. Tanken att starta eget väcktes hos Lewis Hamilton, som kommer från Nya Zeeland men har bott i Sverige femton och i Enköping fem år tillsammans med familjen, när han läste i tidningen att Kryddgårdsrestaurangen skulle läggas ut på entreprenad efter att före stängningen ha drivits i kommunal regi.
- Jag fick med mig Stefan, som också är Enköpingsbo sedan en månad tillbaka, på projektet, och vi har varit med och planerat hela ombyggnaden av restaurangen tillsammans med EHB, säger Lewis Hamilton.

Kryddgården är ett kombinerat äldre- och serviceboende. Många av de äldre i Kryddgårdens lägenheter äter på restaurangen, eller kan hämta matlådor och äta hemma hos sig. I Lotsens kontrakt ingår också att alla veckans dagar leverera mat till de tre helserviceboendena i den nybyggda delen av Kryddgården. Lunchserveringen är annars öppen måndag - lördag, och tar också emot utifrån kommande matgäster. Husmanskost är den inriktning på maten som man valt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om