Räddningstjänst får kritik efter dödsolycka

Familjen Anderssons bil blev totalförstörd i olyckan på väg 55 där tre personer omkom i början på oktober. De fick själva ta sig till sjukhuset, skriver Enköpings-Posten.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Åke Karlsson/Arkiv

Enköping2015-10-13 12:48

Familjen var på väg till Fjärdhundra när de såg ett rökmoln och en bil komma roterande mot dem.

– Jag bromsade, så bilen neg lite framåt, sen small det och krockkuddarna löstes ut, säger Roger Andersson till Enköpings-Posten.

LÄS MER: Tre döda efter krocken på 55:an

LÄS MER: Polisen åker till olycksplatsen

Dottern Selma kräktes och alla tre barnen grät. En polis kom fram efter ungefär en halvtimme och tog familjens personuppgifter.

– Jag säger flera gånger att jag vill ha familjen undersökt på sjukhus. Han frågar om vi kan ta oss dit själva, säger Roger Andersson till tidningen.

De fick börja gå längs vägen innan de blev upplockade av Roger Anderssons syster som tagit sig fram genom köerna.

Familjen säger att de har full förståelse för att de som sitter fast och har livshotande skador är första prioritet för räddningstjänsten. Men det var såpass mycket räddningspersonal på platsen att någon borde ha kunnat fråga hur de mådde, säger de till Enköpings-Posten.

Hans Granholm var räddningstjänstens räddningsledare på platsen efter olyckan.

– Jag förstår att familjen känner det de gör, säger han.

Räddningsinsatsen var en samverkan mellan ambulans, polis och räddningstjänst. Räddningstjänsten behövde hjälpa ambulanspersonalen att få loss personer som satt hårt fast i de krockade bilarna, berättar Granholm.

– Det är en prioriteringsfråga vem som får hjälp först. Vid en så här allvarlig olycka går alla resurser åt till de som är allvarligt skadade, säger Hans Granholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!