Fast i ärlighetens namn är inte alla ingredienser i den nya skolgården på plats ännu. Mycket nytt finns det dock att utforska och det finns även något på skolgården för elever i alla åldrar, från förskoleklass till nian.
De gamla popplarna på Korsängsskolans gård hade gjort sitt. Och det var ändå dags för underhåll med asfaltering. Då passade skolan på att göra något åt skolgården som i stort sett har sett likadan ut ända sedan Korsängsskolan byggdes, 1948.
Utöver de färdiga klätterställningarna ska det bli planteringar, en scen, bord, sittplatser, med mera, på skolans innergård. Gården kommer också att användas som uteklassrum.
På andra sidan av skolan, den som vetter mot Korsängsgatan, kommer en amfiteaterlikande sak med sittplatser att byggas.
– Elever har varit med och fått påverka hela tiden under processen, säger Johanna Krantz, lokalsamordnare på utbildningsförvaltningen.
– Ja, vi tycker att det är viktigt att elever och lärare har fått komma med synpunkter, säger Erik Göthberg, skolans vaktmästare.
Landskapsarkitekten Elin Dalman har sammanställt synpunkterna och idéerna till hur den nya skolgårdens utformning.
Det mesta av arbetet har skett nu under sommarlovet. Asfaltering kommer att ske nu under slutet av veckan. På asfalten kommer det att målas motiv som löparbanor, hagar för lekar, med mera. Basketplanen bredvid idrottshallen kommer naturligtvis att finnas kvar och fräschas upp med ny asfalt.
Under hösten kommer nya träd att planteras på gården, något som barnen kan och kommer att vara högst delaktiga i.
– Det kommer att bli liv och rörelse i grönskan också. Det kommer att vara olika färger, säger Johanna Krantz.
– Det kommer att bli ett lyft. Det kommer att bli fler barn som kommer ut och leker på skolgården, tror Erik Göthberg.
Pengar till uppfräschningen av skolgården har tagits från kommunens Gröna skolgårdar-projekt. Budgeten för allt genomfört, påbörjat och kommande arbete på Korsängsskolans gård består av ungefär tre miljoner till tre och en halv miljon kronor.