I kyrkovalet den 17 september i år ställer den partipolitiskt oberoende nomineringsgruppen En kyrka för alla upp i Enköpings pastorat.
Även om gruppen är en nykomling i sammanhanget finns det mycket erfarenhet från kyrkans värld i styrelsen. Ordförande är Jessica Sjöström, som kommer från Gävle och flyttade till Enköping för ett och ett halvt år sedan. I Gävle var hon engagerad i kyrkofrågor och har även jobbat en del åt Uppsala stift.
Jessica Sjöström arbetar för närvarande inom skolan och är på väg att bli diakon.
– Många vill engagera sig i kyrkofrågor, men tycker inte vilket parti man tillhör är viktigt, säger hon.
Just att vara ett lokalt obundet alternativ tycker hon är en fördel jämfört med att alternativet, som hade varit att tillhöra någon av de etablerade oberoende grupperna på riksplanet inom den Svenska kyrkopolitiken.
– Vi kan verkligen ta de frågorna som vi brinner för på det lokala planet, säger Jessica Sjöström.
– Vi har olika bakgrund allihop. Jag har ingen partipolitisk koppling alls, men däremot har jag aktiv i kyrkliga sammanhang sedan jag var barn, säger Lena Furberg som också tillhör styrelsen.
Till vardags arbetar hon som utredare på Uppsala stift. Hon bor i Lillkyrka och har varit aktiv i församlingsrådet i Boglösa församling.
Jessica Sjöström förklarar namnet En kyrka för alla:
– Det vi pratade om på vårt första möte är att vi vill ha en kyrka för alla. Det är det som vi verkligen vill arbeta för.
Sigbritt Dahlberg, Bred, är ytterligare en medlem i styrelsen. Hon har varit aktiv i kommun- och landstingspolitiken och även i kyrkopolitiken. Hon är byggnadsingenjör i grunden.
Tomas Lagerwall, Litslena, är en annan styrelseledamot. Han är socionom i grunden och har arbetat med rehabilitering. Bland annat har han varit aktiv i Svenska kyrkan i utlandet under sina år som bosatt i New York.
Mats O Karlsson, en verklig veteran inom kyrkopolitiken och även inom riks-, landstings- och kommunpolitiken, är styrelsens kassör.
De har gjort ett handlingsprogram inför kyrkovalet. Det grundläggande är att man vill verka för det kristna kärleksbudskapet, där alla människors lika värde och rättigheter står i centrum.
På olika punkter: gudstjänst och församlingsliv, undervisning, mission och diakoni, beskrivs viljan. Till exempel ska församlingarna vara öppna mötesplatser för samtal om tro och liv (under punkten mission).