21 matföretag med butiker, kaféer och gårdsbutiker tog emot besökare och serverade smakprov av sina produkter. Lammracks, pumpa- eller tomatsoppa, bröd, , ostar, kakor, teer, charkuterier, omeletter, grillad majs eller kolbulle … det fanns något för varje smak.
Från Stockholm kom Burcu och Daniel Winroth och åt kolbulle vid Skattmansöbacken, tipsade av vänner i Morgongåva. ”Som pannkaka” tyckte Burcu, ”godare än pannkaka” sade maken Daniel med rötter i Sundsvall.
Kolbullarna stod Inga Nordgren och Kristina Andersson från Tärnsjö-Kyrkstigen för, och de hade i sin tur gått med i Fjärdhundraland efter att ha snappat upp tipset i en tidning och provåkt förra året.
– Jättebra marknadsföring för landsbygdsföretag, sade Inga Nordgren.
Några kilometer västerut tog Torbjörn och Jenny Lindström emot i Sörgården, och där kunde gästerna smaka på tomatsoppa och paj. Från Storvreta hade Ann-Charlotte och Stefan Henningsson åkt på utflykt tillsammans med Ann-Charlottes far Lennart Karlsson, och de lät sig väl smaka av soppa och paj:
– Vi besökte gårdsbutiken i Landsberga för ett par månader sedan och blev förtjusta. Där fick vi höra om matresan, och med lagom många stopp blir den en väldigt bra söndagsutflykt, sade Stefan Henningsson.
Vid Fröslunda ekogård bjöd Agneta Erlandsson på smakprov av gulaschsoppa gjord på gårdens egna köttfärs:
– Vi har efter en dryg timmer redan haft 60 personer här, så det märks att folk tycker det är trevligt att komma ut, både nya och gamla kunder, sade Agneta Erlandsson.