Matmedaljer till kakor, ost och korv

Guld för ett bröd, silver för en blodkorv och brons för Svarta Agnes. Det är en förkortad del av medaljlistan för uppländska matproducenter som tävlade i SM i mathantverk i Östersund förra veckan.

Enköping2010-10-19 17:30

Guldmedaljer blev det för Fabian Flink, bagare från Enköping som vann första pris för såväl ett surdegsbröd som för en småkaka. Hans andra bidrag till bröd- och småkakeklasserna tog hem brons- respektive silvermedaljerna.

Blodkorven tävlade i klassen för värmebehandlade korvar, och den stolte och glade tillverkaren av sagda korv heter Kristofer Franzén. Han och familjen flyttade till Örsundsbro för några månader sedan. Till vardags är han forskare vid Sics, ett datavetenskapligt forskningsinstitut. Korvtillverkning är ett bra praktiskt komplement till det teoretiskt inriktade yrkeslivet tycker han.
- Jag har alltid varit intresserad av korv. Först mera allmänt men sedan som en reaktion mot att det finns så mycket dålig korv i Sverige. Jag ville göra riktig korv, sade Kristofer Franzén.

Svarta Agnes kommer från Eskesta gårdsmejeri i Tierp och tog bronsmedalj i klassen övriga ostar. Smöret från Eskesta erövrade en silvermedalj i sin klass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om