Här har ni Enköpings-Postens nya chefredaktör

Håkan Wikström är snart tillbaka där allt började. Han blir ny chefredaktör på Enköpings-Posten.

Enköping 26 mars 2021 12:22

Den 17 maj blir Håkan Wikström chefredaktör efter Anette Östlund, som fortsätter på tidningen som reporter.

Håkan Wikström (Enköpingsbo sedan 1990) är idag planeringschef på SVT Sport. Innan dess jobbade han på SVT Uppsala, Aftonbladet, Expressen, Upsala Nya Tidning och Enköpings-Posten.

För att det var på EP som allt började, 1989. Håkan gick på fotogymnasium och praktiserade på Aftonbladet, där före detta EP-fotografen Pea Björklund var bildredaktör. Pea ringde Roger Pettersson (då redaktionschef på EP) och tipsade om en talangfull 18-åring från Bro, som fick sommarjobb som fotograf.

Under sina tio år på EP var han först fotograf och sedan sportreporter. Minnesgoda läsare kommer ihåg Håkan med efternamnet Ström, som han hette förr.

Varför sökte du jobbet som EP:s chefredaktör?

– Jag längtade tillbaka till att få jobba med journalistik i Enköping. SVT-sporten var en barndomsdröm, men det är faktiskt roligare att göra mycket olika saker och inte vara begränsad av ämnet, säger han.

Något färdigt manifest med förändringar för EP har inte den blivande chefredaktören – ännu.

– Enköpings-Posten är jättebra redan idag, men om vi ska vara relevanta för Enköpingsborna behöver vi stärka den lokala journalistiken ännu mer.

Sportintresserad prenumeranter kommer definitivt inte att känna sig bortglömda med Håkan Wikström vid nyhetsrodret. Han har spelat fotboll i Fanna, EIS och Nordia och brinner för idrott.

Är du prenumerant?

– Ja, så klart. Är inte alla det?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa