De fyra slagverkarna ackompanjerade dansare, såväl kvinnor som män, i danser och med dräkter som inte kan betecknas som annat än exotiska.
- Trummorna är stämda, som do-re-mi ungefär, det är så vår musik skapas, berättade Dennis för Maria-Therese Davidsson, årets konferencier, före gruppens uppträdande.
Maria-Therese Davidsson berättade i sin tur för publiken att slagverkarna blött skinnen på sina trummor, och därefter blåst dem torra med hårtorkar.
- Det är så trummorna får rätt ton, bekräftade Dennis.
Danserna som framfördes präglades av snabbhet och smidighet, och kräver god kondition. Dansarna hade också efter sina respektive nummer krafter kvar och bjöd in publiken till dans framför Skolparkens scen vilket uppskattades.
Liksom de tidigare 27 åren då Kulturer i möte arrangerats bjöds publiken på ett varierat program, och först i raden av artister var Salma Latina från Mexico. Att hennes och hennes musikers framträdande fick göra ett uppehåll då karnevalståget anlände föreföll inte störa, utan togs som ett ovanligt, men uppskattat inslag.
Efter Dennis & Kuvumbana intogs scenen av Saturn Girl & The Toneheroes, och bandet med vokalisten Annika Källman framförde en rad countrylåtar som hörbart uppskattades av publiken.
När Anna-Karin Vilén och hennes zumbagrupp tog plats på scenen var det återigen dags att bjuda in publiken och det blev till sist riktigt trångt bland instrument och högtalare.
Sedan prisutdelningen i karnevalen klarats av, blev det lugnare tongångar när Roberto Gonzalez tog över och berättade om hur han, född och uppvuxen i södra Frankrike med spanska som modersmål, nu levt i Sverige i över 40 år.
- Så jag skriver sånger på svenska, om Sverige och om Stockholm. Olika kulturer har mötts långt före vår tid, och de kommer att fortsätta mötas och utvecklas, sade Roberto Gonzalez.
Som vanligt fanns det också ett varierat utbud av mat från olika länder och världsdelar. Finska föreningen Sampo var på plats, där fanns thaimat, mat från Balkan, langos, hamburgare och nytt för i år också ett stånd med indonesisk mat.
- Många har frågat om innehåll och specialiteter. Det är min fru, Yusiana Atmadja-Grinde som älskar att laga mat, så vi provar att vara med här i år, berättade Janne Grinde när det tillfälligt var lugnt vid deras stånd.
Mersudin Memeledzija från föreningen All världens musik som arrangerar Kulturer i möte hade en stressig dag:
- Det är lite tråkigt att publiken tunnar ut då prisutdelningen efter karnevalen är över, men bra att så många ändå är kvar. Jag hoppas att vi kan bjuda in till ett nytt Kulturer i möte även nästa år, sade Mersudin Memeledzija.