Vid tvåtiden på tisdagen är det fortfarande lugnt hos Pizzeria Picasso på Doktor Westerlunds gata i Enköping. Kylen är dock fullmatad med väntande pizzadegar, ungefär dubbelt så många som en vanlig helgdag.
– Det är mycket jobb med pizzadagen men det är roligt när det kommer mycket folk, säger Gabriel Ulusoy som drivit pizzeria i Enköping i över 20 år.
Dagen till ära har han tagit in extra personal, sonen Mikail Ulusoy och Murat Üntü finns på plats för att knåda ut degar och grädda pizzor på löpande band.
Hur många pizzor de kommer att sälja är svårt att veta i förväg.
– Förra året började folk ringa redan vid tolv. I år sover de tydligen lite längre men det kommer nog igång vid tre-fyratiden, säger Gabriel samtidigt som telefonen ringer.
Den pizza de säljer mest av är kebabpizza.
– En av tre pizzor är kebabpizza, men vanlig kebab är också populärt, säger Gabriel.
Enligt statistik som företaget Onlinepizza tagit fram är det just kebabpizzan som är populärast bland Enköpingsborna. Den står för över 20 procent av beställningarna. Därefter kommer Vezuvio (19,03) Calzone (10,58), Capricciosa (9,40) samt Hawaii (9,22). Även i landet är kebabpizzan den mest populära pizzan, följd av Vezuvio, Hawaii, Capricciosa och Margherita.
Hemligheten med en riktigt bra pizza är enligt Gabriel Ulusoy en bra deg, och en sås som ger bra smak.
– Vilken ugn man har spelar inte så stor roll, men helst ska den gå över 300 grader, säger han.
Och så ringer telefonen igen.