Bygg och fordon populäraste gymnasieprogram

Enköping2005-05-10 07:18
Bygg- och fordonsprogrammen fortsätter att vara de mest eftersökta gymnasie­utbildningarna på Westerlundska i Enköping. Till byggprogrammets 32 platser finns 66 förstahandssökande och till fordonsprogrammets 32 platser har 65 elever sökt.
Sammanlagt har 569 elever sökt in på de elva program som Westerlundska erbjuder. Några av programmen har också olika varianter.
Samhällsprogrammet har 72 sökande till 64 platser, programmets Europainriktning med 32 platser har bara 14 sökande medan idrottsinriktningens 32 platser söks av 43 elever.
Estetiska programmets musikinriktning har 15 platser, till dem söker 21 elever. Bildvarianten har 15 platser och 13 sökande. Den nyinrättade mediavarianten som startas till hösten har 15 platser till vilka 12 elever sökt.
Till elprogrammet, som nu har 40 platser men som kommer att utökas med åtta platser till hösten, har 42 personer sökt, och till hotell- och restaurangprogrammet finns 43 förstahandssökande till de 40 platserna.

Platser lediga
Naturvetarprogrammet, som har 60 elevplatser, har bara 49 sökande, och även teknikprogrammet med 64 platser, har färre sökande än antal platser, 53 stycken.
Ännu mindre är intresset för omvårdnadsprogrammet som har 30 platser, men bara 11 förstahandssökande, och även handelsprogrammet har färre sökande än antal platser, 27 sökande och 30 platser.
Barn- och fritidsprogrammet är däremot populärt. Till de 30 platserna där har 38 elever sökt i första hand.

Läsa upp betygen
— Vi kommer att ha sammanlagt 554 platser på nationella program i årskurs 1 till hösten om barn- och fritidsprogrammet utökas med 15 platser som det varit tal om. Men det vi nu måste invänta är beskeden om de sökandes betyg. Vi vet att drygt hundra av
de sökande inte var behöriga att söka till programmen på sina höstbetyg, men flera av dem kommer att läsa upp betygen under våren eller på sommarkurser, säger Anne-Marie Eriksson som sköter intagningarna till Westerlundska.
De som inte är behöriga att komma in på gymnasieprogrammen saknar godkänt betyg i ett eller flera av kärnämnena, matematik, svenska och engelska.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om