Bygdegård blev förskola och löste två problem

En studiecirkel på temat "Bygdesamverkan" blev startskottet för lösningen på dagiskön i Fjärdhundra. Studiecirkeln kom nämligen snabbt att handla om hur man skulle utnyttja Torstuna Hembygdsgård bättre. Genom att bygga om den och inrätta en förskola slog man två flugor i en smäll.

Enköping2008-03-02 00:01
Nu börjar inskolningen av de totalt 18 barn som skrivits in i förskolan. Ytterligare nio står i kö och av dem kommer sju att få plats eftersom förskolan ska rymma totalt 25 barn. Inskolningen kommer att pågå till och med mitten av april.
Från och med måndag kommer det alltså att sjuda av liv i Hembygdsgården som hittills mest stått tom på dagtid.
- De enda som blev drabbade var ett gäng pensionärer som brukade ha verksamhet här ett par gånger om året, konstaterar Anders Palmér, ordförande i Hembygdsföreningen och en av initiativtagarna. De flyttar nu över till Österunda istället.

Förskolan kommer att drivas av Helena Kinnunen, som på kort tid öppnat tre förskolor: Solrosen i Örsundsbro, en i Uppsala och nu den senaste i Torstuna bygdegård. Alla tre drivs inom samma bolag, Framtidens förskola.
I Torstuna kommer sex personer att jobba. Förskolechefen Madeleine Berglind hade inte tillfälle att vara med vid invigningen på lördagen.

Kommunen har tacksamt tagit emot tillskottet på förskoleplatser, vilket bland annat påpekades av kommunalrådet Anna Wiklund som fick nöjet att inviga förskolan.
- Vi kommer att ha inriktningen språk och natur. Att knyta an till naturen var ganska självklart med tanke på läget, framhåller Helena Kinnunen, som själv hoppas få en plats på sin förskola i Örsundsbro på sikt. Hon fick nämligen en son i december och skulle egentligen ha varit mammaledig nu, men har inte haft tid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!