Brister hos butik och restauranger

Två restauranger och en livsmedelsbutik har fått anmärkningar vid kommunens livsmedelskontroll.

Temperaturen är viktig i kyldiskarna.

Temperaturen är viktig i kyldiskarna.

Foto: Leif R Jansson / TT

Enköping2018-07-18 12:00

Kylkedja och temperaturkriterier är punkter som fått anmärkning vid samtliga tre ställen där miljö- och byggnadsförvaltnignen gjorde oanmälda, ordinari kontroller i början av juli.

Bland annat var temperaturen för hög där smörgåsar förvarades på den ena restaurangen. Vid den andra restaurangen var temepraturen för låg i den varma buffén, där fick man även anmärkning på att det förekom flugor över maten.

Vid livsmedelsbutiken förvarades livsmedel i för hög temperatur i en kyldisk där det även förekom flugor. Det fanns brister i städningen i vissa beredningslokaler och det gavs även anmärkningar för bristande märkning och information på bland annat frukt och grönt.

Samtliga avvikelser följs upp vid kommande ordinarie kontroller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!