Bålstakock tävlar för att ta sig vidare i Årets kock

Klockan sju på fredagsmorgonen startade finalen i Årets kock. Lars Niklasson från Bålsta är en av åtta finalister som tävlar.

Lars Niklasson från Bålsta tävlar i Årets kock.

Lars Niklasson från Bålsta tävlar i Årets kock.

Foto: Sanna Lindberg

Enköping2018-09-28 11:28

En förberedd maträtt med kyckling som huvudråvara och en hemlig vegetarisk rätt är utmaningen för de åtta kockar som just sliter i Årets kock-köken. En av dem är Lars Niklasson från Bålsta som arbetar på restaurangen Lilla Ego i Stockholm.

– De kommer även att utsättas för avbrott i matlagningen där de ombeds att göra hemliga uppgifter på studs, säger Linda Bühlmann, kommunikationsansvarig Årets Kock.

Vid tolv börjar kockarna presentera maträtter för juryn, men först klockan 18 presenteras vilka fyra kockar som tagit sig vidare till lördagens fortsatta finalmatlagning.

De tävlar i Årets kock

Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro.

David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Stockholm.

Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping.

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm.

Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm.

Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm.

Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg.

Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!