Projektet, som har gjorts i samarbete med Blocket Bostad, inleddes i slutet av mars för kedjans 32 hotell. För närvarande har Elite Hotel Academia i Uppsala omkring ett 20-tal kunder som hyr ett långtidsboende under en månads tid eller längre.
– Vi har fått en väldigt fin respons och vi får in tre till fyra nya förfrågningar i veckan. Det är alltifrån personer som befinner sig mellan boenden, riskgrupper, kontorsplatser och personer som är på kortare projektarbeten, säger hotelldirektören i Uppsala, Malin Selberg.
Tidningen har tidigare skrivit om att det är kämpigt för hotellbranschen. Färska siffror från branschorganisationen Visita visar att det har varit ännu tuffare i april. Enligt deras samlade statistik för Uppsala har hotellen vissa dagar tappat 94 procent i beläggning jämfört med motsvarande dag i april förra året.
– Krisen gör att man måste tänka nytt och jobba mer effektivt. Initiativet med långtidsboenden och andra satsningar som vi har gjort har bidragit till att vi kan hålla hotellet öppet och hålla de medarbetare vi har kvar sysselsatta, fortsätter Malin Selberg.
För Elite Hotel Academias del har krisen inneburit att de har behövt minska sin personalstyrka. Av ett 50-tal heltidsanställda har närmare hälften blivit uppsagda och hälften har korttidspermitterats.
– Vi skiljer oss inte från majoriteten av hotellkedjorna i Sverige, utan det här speglar ganska väl hur det ser ut i branschen, säger Malin Selberg.