Till vardags Àr han med och driver fisk- och skaldjursföretaget Feskarn med butiker i Saluhallen och i Gottsunda centrum. Feskarn Àr Àven leverantör Ät flera av de större Uppsalarestaurangerna och har en egen e-handel.
Nu vÀljer Uppsalaföretaget och Prising att prova nÄgot nytt dÄ de i sommar kommer vara med och driva fiskrestaurangen Feldts brygga i Kungshamn/Smögen.
â De senaste tre Ă„ren har jag varit och hĂ€lsat pĂ„ hos vĂ„r leverantör Feldts fisk som har en restaurang precis vid Smögenbron. Tillsammans med ett par kollegor i Ărebro fick vi frĂ„gan om att driva deras restaurang i sommar. DĂ„ kĂ€nde vi: varför inte? sĂ€ger Michael Prising.
Krogen kommer att ha öppet frÄn midsommarveckan fram till i mitten av augusti, och drivas av ett nystartat bolag.
â Vi har aldrig haft en riktig restaurang, sĂ„ det hĂ€r blir nĂ„got nytt. I sommar kommer jag att slĂ€ppa min vd-roll pĂ„ Feskarn och jobba med att servera öl, vin och mat i stĂ€llet, fortsĂ€tter Prising.
Restaurangbranschen har tagit stryk under pandemin, men Michael Prising tror pÄ fiskekrogkonceptet i Smögen.
â Det kommer nog att finnas ett behov av att komma ut och att mĂ„nga kommer att resa i Sverige i sommar. Den hĂ€r krogen ligger ocksĂ„ i ett lugnt och soligt lĂ€ge som gör att den gĂ„r att hĂ„lla smittsĂ€ker, sĂ€ger Michael Prising.
Om det hela faller vÀl ut öppnar företaget för möjligheten att ha en egen krog Àven i Uppsala.
â Absolut Ă€r det sĂ„. Jag kĂ€nner att vi vill testa lite nya saker och ha roligt, fortsĂ€tter han.