Uppsalaföretag satsar på växtbaserat köttalternativ

Uppsalaföretaget Havredals, som bland annat säljer havredryck, utvidgar sitt sortiment med att även erbjuda växtbaserade köttalternativ.

Annika Werneman är ny produktionschef hos Uppsalaföretaget Havredals som i höst lanserar ett växtbaserat köttalternativ baserat på havre.

Annika Werneman är ny produktionschef hos Uppsalaföretaget Havredals som i höst lanserar ett växtbaserat köttalternativ baserat på havre.

Foto: Pressbilder

Ekonomi2021-05-07 18:30

I den här utvidgade satsningen, där produkterna är baserade på svensk havre och andra nordiska grödor, har företaget passat på att anställa Annika Werneman som produktionschef. Hon kommer närmast från en roll som tillverkningschef hos den svenska batteriproducenten Northvolt.

– Min drivkraft har alltid varit att jobba för innovativa företag med hållbarhetstänk och därför känns det extra kul att få vara med på Havredals resa, säger hon i ett pressmeddelande.

Havredals planerar att släppa sin första produkt inom det nya segmentet till hösten.

Tidningen har tidigare skrivit om Uppsalaföretaget som hoppas kunna konkurrera med bland annat storföretaget Oatly.

Karta: Havredals Biodevelop Ab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!