Uppsalaföretag säkrar upp efter flera inbrott

Uppsalaföretaget Brink & Berger har drabbats av flera hot och stölder. "Det tar mentalt", säger Fredrik Annell-Berger till Dagens industri.

Uppsalaföretaget Brink & Berger har drabbats av flera hot och stölder de senaste åren. Bolaget drivs av André Brink och Fredrik Annell-Berger.

Uppsalaföretaget Brink & Berger har drabbats av flera hot och stölder de senaste åren. Bolaget drivs av André Brink och Fredrik Annell-Berger.

Foto: Staffan Claesson/UNT-arkiv

Ekonomi2019-09-27 20:29

Bland annat ska eventbolaget, som arrangerar mässor, konserter, evenemang och nattklubbar i Uppsala, ha utsatts för ett inbrott på sitt kontor i januari 2017. En tjuv ska då ha slagit sönder ett fönster och stulit kontanter och en kamera.

Den gången lyckades brottet klaras upp tack vare DNA som polisen säkrade. Domstolen fastställde värdet på stöldgodset till 25 000 kronor.   

– Polisen stängde av kontoret i fyra dagar. Driftsförlusten landade på runt 100 000 kronor, säger Fredrik Annell-Berger till Dagens industri.

Men det stannar inte där. 

Enligt delägaren ska ett av bolagets lager ha länsats på alkohol för hundratusentals kronor för omkring tre år sedan. Ett brott som inte har klarats upp.

Företaget ska även ha utsatts för ett antal bedrägerier. Bland annat misstänks kriminella ha tecknat telefonabonnemang i Fredrik Annell-Bergers namn samt ha skimmat hans kreditkort ett flertal gånger.

Lägg därtill att en anläggning som bolaget driver åt en uppdragsgivare uppges ha utsatts för inbrottsförsök i snitt fem gånger om året. Fredrik Annell-Berger berättar vidare att han även har mottagit hot ett flertal gånger.

– Det tar mentalt, säger Annell-Berger till Dagens industri.

Som en åtgärd har nu företaget installerat pansarglas och röklarm i sina kontorslokaler.

– Vi har inte råd att bli utsatta för fler stölder, fortsätter Annell-Berger.

Tidningen har varit i kontakt Fredrik Annell-Berger som valt att inte kommentera uppgifterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!