Åtta våningar upp, med utsikt över Uppsala – i helt nybyggda lokaler. Och just det, vägg i vägg med en jättebiograf.
Det är ett speciellt läge som Erik Reveco har hittat för sin nya restaurang. Vägen dit har varit en lång process med många vändor, men i december blev det till slut klart att han kommer slå upp dörrarna till en helt ny takbar i Uppsala – i Filmstadens nya byggnad på Dragarbrunnsgatan.
– Det känns spännande. Både för oss och för vad det kan skapa för Uppsalas restaurangliv, säger Erik Reveco.
Han berättar att de varit intresserade av just takbar sedan tidigare, och att det här dök upp kort efter att ett annat projekt fick släppas.
– Det är just takdelen vi är intresserade av. Det är ganska unikt för Uppsala i nuläget, säger han.
Kollegan Johan Wahlfeldt håller med:
– Det här är något man saknat i Uppsala, säger han.
Erik Reveco är inte ny i Uppsalas restaurangbransch. I 15 år har han arbetat med de två O'Learys-restaurangerna i Uppsala, och sedan några år tillbaka driver han även restaurangen La Comida i anslutning till O'Learys i centrala Uppsala. Han beskriver restaurangen som en experimentell miljö där de har kunnat utforska egna tankar och idéer – och de är något som han velat utveckla vidare.
– Tanken hela tiden har varit att ta vidare det vi börjat med på La Comida till en annan lokal. Vi har utvecklat en bra grund där som vi vill fortsätta utforska, säger han.
Nu håller de på att anställa personal och provlaga mat för den nya restaurangen, som får namnet Bacán by Eat.
Men än så länge är takbaren och restauranglokalen fortfarande en byggarbetsplats, och alldeles intill byggs Imax-salongen under stort hemlighetsmakeri. Filmstaden har fortfarande inget datum för när de planerar att öppna, men restaurangen kommer ha en egen ingång på bottenplan och Erik Reveco hoppas kunna öppna i höst.
Förhoppningen är att takterrassen, som kommer ligga över själva restaurangdelen på våning åtta, ska kunna användas året runt.
– Vår ambition blir att vädersäkra den med pergola, så att man ska kunna använda den när temperaturen ligger runt nollan under vinter och höst. Tanken är att det ska bli mer cocktailbarigt den tiden av året.
Det finns en del oroligheter inför öppningen i och med inflation och ett tufft ekonomiskt läge, men Erik Reveco hoppas att det kommer mer vanliga tider snart och att allt faller på plats under sommaren.
– Det är en storsatsning, men vi hoppas på det bästa. Det känns spännande.