Tv-profil förstärker Uppsalaföretag

Uppsalabyrån Salgado tar in två nya delägare – och gör om i styrelsen. Det står klart sedan Tomas Nygren och film- och tv-manusförfattaren Michael Hjorth har köpt in sig i bolaget.

Film- och tv-manusförfattaren Michael Hjorth och Industrifondens ekonomichef Tomas Nygren har köpt in sig i Uppsalabyrån Salgado.

Film- och tv-manusförfattaren Michael Hjorth och Industrifondens ekonomichef Tomas Nygren har köpt in sig i Uppsalabyrån Salgado.

Foto: Wikipedia Commons/Salgado

Ekonomi2019-10-28 16:33

Hjorth har gjort sig ett namn i nöjessverige genom att tillsammans med produktionsbolaget Tre vänner ligga bakom manuset till tv-succén ”Svensson Svensson” och filmen ”En man som heter Ove”. Han var även med om att skapa Icas reklamserie med karaktären "Ica-Stig" en gång i tiden. 

– Han har ett stort nätverk och en gedigen erfarenhet av reklambranschen som vi kommer ha nytta av, säger Salgados vd Charlotte da Silva.

Den andra nya delägaren Tomas Nygren är till vardags ekonomichef på Industrifonden. Både han och Hjorth kommer att ingå i den nya styrelsen där Nygren går in som styrelseordförande. Övriga nya namn i styrelsen är Madeleine Stenberg, tidigare kommunikationschef på Telia, och Jorunn Wallton-Haaland, vd på Great Earth. 

– Att vi gör om styrelsen har dels att göra med att Tomas och Michael går in som delägare, men också för att de vill delta i styrelsearbetet och ser möjligheter för oss att växa, säger Charlotte da Silva som trots förändringarna fortsatt är majoritetsägare i Salgado.

2018 omsatte Salgado 13,7 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på 300 000 kronor.

– I år har vi gjort en mängd förändringar, och ser detta som ett stabiliseringsår. Redan 2020 förväntas en 30-procentig omsättningsökning för oss, säger Charlotte da Silva vars företag nyligen vunnit en upphandling om ett treårigt digitaliseringsprojekt med Handelsrådet.

Karta: Salgado
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!