På påskafton 1944 öppnade Thelins konditori för första gången i Uppsala. Upsala Nya Tidning var där på besök och reportern tyckte konditoriet det var "särdeles trevligt och modernt".
– Jag har försökt ta reda på varför det sedan stängdes. Jag har letat i massor av papper men hittar inget, säger Danny Asman som nu är delägare i Thelins.
Det nya konditoriet öppnar 15 mars i S:t Per-gallerian där Esporesso house tidigare låg. Också ett stenkast från den plats konditoriet öppnade för första gången, på Svartbäcksgatan 68.
– Det är väldigt spännande och jag ser fram emot etableringen, säger Danny Asman.
Thelins startades på tidigt 1900-tal på Kungsholmen i Stockholm. För tillfället har kedjan endast kaféer i Stockholm men Uppsala var det självklara valet för företaget.
– Vi är i ett expansivt skede, plus att när vi redan funnits i Uppsala kände vi att en comeback måste göras, berättar Danny Asman.
Redan innan öppning har Uppsalaborna visat ett intresse för Thelins genom att skicka mejl till dem.
– Det känns som att det finns en stor efterfrågan. Man har frågat när vi öppnar och vad vi kommer ha för inriktning, om det kommer vara samma som i Stockholm. Och det kommer det. Ett fantastiskt välkomnande.
Öppningen kommer skapa mellan fem och sex heltidstjänster och en del visstidspersonal.
– Men det är försiktigt räknas och sen kommer det skapa fler jobbtillfällen ju mer vi kommer igång, berättar Danny Asman.