I december 2021 meddelade Kostas Sapounas att han stänger restaurang 60 kvadrat på Bredgränd i Uppsala.
– Vi hade varit där i sex år och de senaste tre åren har jag drivit det själv. Jag var nöjd med tiden där men kände mig redo att gå vidare och utvecklas. Det var lite begränsat med 60 kvadrat, det var inte ett riktigt professionellt kök. Sen fick jag chansen med den här nya lokalen och bestämde mig för att satsa, berättar han nu.
Den nya restaurangen Sverre kommer att öppna i slutet av november i Fålhagen vid Vaksala torg. Men de som tidigare besökt 60 kvadrat kommer att känna igen sig. Dels så följer personalen med och dels blir konceptet liknande. Däremot kommer de nu ha ett fullskaligt kök.
–Vi satsar fortfarande på skandinaviska råvaror, närproducerat och ekologiskt. Men vi kommer kunna använda nya matlagningstekniker; en högre nivå helt enkelt, säger han och fortsätter:
– Vi kommer att arbeta med samma leverantörer, produkter, ingredienser och jordbrukare som tidigare. Men det kommer finnas fler möjligheter att utveckla maträtter. Och det blir lite större och vi kommer att servera maten på ett annat sätt. Det kommer vara förrätt, huvudrätt och efterrätt.
I början av november får Kostas tillträde till lokalen.
– Vi vill göra det avslappnat och enkelt för alla att komma; det ska vara en mysig kvarterskrog. Och det viktigaste för oss kommer fortsätta vara hållbarhet och kvalitet.
Restaurangen kommer att 40-45 sittplatser.