– Nu är vi inne på de sista förberedelserna och vi börjar leverera till butiker under veckan, säger Dion Monazah, en av Lamb N' Chicks ägare.
Först kommer företaget att börja leverera sina Lamb N' Chick Express Meals till MultiMat i Stenhagen och Orienthus i Kvargärdet.
De är också i processen med att förhandla med större mataffärskedjor om en lansering. De färdiga rätterna som kommer att finnas tillgängliga i butikerna är samma som de erbjuder på Lamb N' Chick.
Till en början kommer färdigrätterna endast vara med halalslaktad kyckling, men senare vill de också erbjuda kötträtter som är halal.
– Vi lagar kycklingrätter från hela världen. Vi tänker sälja 3–4 olika rätter i butikerna och ha en 'månadens smak' som byts ut. En månad kanske vi lagar kyckling från Kambodja, Sverige eller Tyskland, säger Dion Monazah.
I början blir det persiskt, spanskt och thai som kommer att säljas. Produktionsköket är här i Uppsala där de lagar, paketerar och skickar ut rätterna.
Lamb N' Chick och produktionsköket delar personal, just nu har de sex anställda.
De menar att marknaden för halalkött är förbisedd, och att det är därför de väljer att fortsätta satsa.
– Det finns produkter som man kan köpa och laga själv men inget som redan är färdigt och förberett som är halal. Vi vill erbjuda ett hälsosamt alternativ, säger Dion Monazah.