Dion Monazah har en lång bakgrund inom restaurangbranschen och har bland annat jobbat som lärling i Gordon Ramsays restaurang, något UNT har skrivit om tidigare.
Det nya hamburgerstället planeras att öppna fredag nästa vecka. Likt Lamb N' Chick kommer Holy Burger också att vara ett så kallat "dark kitchen", ett kök som endast kör ut maten, och kommer också att hålla till i Boländerna.
Hamburgare kommer att stå på menyn, med halalslaktat kött och kyckling. De kommer också att erbjuda veganska alternativ.
Enligt Dion Monazah förbises ofta denna marknad – den för halalkött.
– Det finns många restauranger, kaféer och matställen i Sverige men få riktar sig till de som äter halalkött. Vi ville göra någonting som tillgodoser dessa personers behov också men samtidigt erbjuda någonting för den som inte äter halalkött. Det var därför vi beslutade oss för att lansera Holy Burger som Uppsalas första halal–hamburgerställe, säger Dion Monazah.
När Holy Burger endast kör ut sin mat kommer det att drivas i samarbete med budföretagen Foodora och Wolt. Men planen är att expandera tills Holy Burger blir en kedja.
– Det här är den första Holy Burger men det kommer inte att bli den sista. Vi planerar att öppna i Stockholm och Örebro också. Konceptet i Uppsala är än så länge "dark kitchens". Vi tänker vänta på de perfekta ställena för Lamb N' Chick och Holy Burger innan vi bestämmer oss för en fysisk restaurang, säger Dion Monazah.