Planerna ventilerades nyligen på ett digitalt frukostmöte med Handelskammaren i Uppsala län. Får Cajsa Johansson som hon vill kan det hela dra i gång i början av juni.
– Jag tänker mig fyra till sex olika aktörer som samlas på en central plats i Uppsala som säljer färdiga rätter. Det skulle kunna vara Vaksala torg eller något annat torg, säger Johansson som till vardags driver restaurang- och cateringföretaget Cajsa´s Kök.
Upprinnelsen till food courten är att krögaren har märkt av ett stort intresse för avhämtning på sin pop up-restaurang vid Muninhuset vid Östra Ågatan.
– Det kan vara att man är i riskgruppen och känner sig mer bekväm med att handla utomhus än att gå in i en butik och handla. Många uppskattar det här jättemycket, och då har jag klurat på hur man kan utveckla det här ytterligare, fortsätter Johansson.
Vad händer nu?
– Jag ska föra samtal med kommunen om en lämplig plats och att det behövs el, vatten och faciliteter. Diskussionerna är redan i gång via Uppsala Citysamverkan där jag är aktiv. Jag hoppas att det ska gå snabbt och mottas positivt.
Annars har Cajsa´s Kök liksom många restauranger märkt av coronakrisen. Vanligtvis är beställningar från företag och event en stor del av verksamheten. Där har tappet varit stort.
– Det är klart att det har varit mycket avbokningar, men jag väljer att fokusera på vad vi kan göra eftersom situationen är som den är, säger Cajsa Johansson.