På onsdagen buteljerades de första av cirka 7 000 flaskor drickbar hallonvinäger som mikrobryggeriet ska producera.
– Det känns jätteroligt att hon har valt att göra det här med oss i lilla Knivsta. Vi har tillsammans experimenterat fram olika recept och det blev en slags kolsyrad och syrlig hallondryck som inte funnits på marknaden tidigare, säger delägaren Simon Vikström.
Idén om ett samarbete föddes på Prins Daniels entreprenörskapsdag i Stockholm för två år sedan där de båda företagarna träffades för första gången. Renée Voltaire, vars mat- och hälsokostföretag har ett 60-tal anställda i Årsta i Stockholm och omsatte cirka 80 miljoner kronor 2019, beskriver mötet som att ”det klickade till”.
– Om jag ska vara helt ärlig så är den största anledningen till att vi jobbar ihop att Simon är en extremt sympatisk person och att vi har samma värderingar, säger hon och fortsätter:
– Jag tycker att det är kul att företag kan jobba ihop och hjälpa varandra. Sedan gillar vi båda att vara först med lite udda grejer, så där tänker vi likadant.
Hon hyllar också hantverkskunnandet på Knivstabryggeriet.
– Det är bra för en fortsättning på samarbetet att man har någon med sig som kan sin sak, säger hon entusiastiskt och syftar på att det kan bli fler projekt tillsammans.
– I september hoppas jag att vi kan ha ytterligare tre dryckesprodukter, säger Renée Voltaire.