Krögare: ”Jag ändrade min annonsering omedelbart”

Region Uppsala har uppmanat Uppsalaborna att skippa after work. Två krogar har märkt av försiktigare besökare – medan en krog har ändrat sin annonsering.

Krögarna Ali Haddadi och Erik Bennbom har märkt av Region Uppsalas uppmaning att folk ska undvika after work.

Krögarna Ali Haddadi och Erik Bennbom har märkt av Region Uppsalas uppmaning att folk ska undvika after work.

Foto: UNT-arkiv

Ekonomi2020-10-16 16:59

Det var i torsdags som smittskyddsläkaren i Region Uppsala, Johan Nöjd, berättade att många i Uppsala under den senaste tiden har smittats av coronaviruset i sociala sammanhang, som exempelvis på fester och på after work. Han uppmanade folk att undvika dylika tillställningar framöver.

En krog som hade tänkt att anordna en uttalad after work med vinylmusik i höst är Bryggeriet Ångkvarn som ligger på Östra Ågatan. Nu har ägarna ställt om helt efter beskedet från Region Uppsala.

– Jag blev tvungen att ändra min annonsering omedelbart. After work ska ju vara att man bara dyker upp, men nu har vi bordsservering, säger källarmästaren och delägaren Erik Bennbom.

Hur ser du på situationen?

– I och med att vi har en tuff spridning i Uppsala, så måste vi också ta vårt ansvar även om Bryggeriet Ångkvarn inte mår bra av det.

En annan krögare som normalt har många after work-gäster är Ali Haddadi som driver restaurangerna Churchill Arms och Bierhuis på S:t Olofsgatan.

– I går och redan i onsdags märkte vi av att folk är försiktigare. Många gäster hör också av sig och undrar vad vi har gjort för åtgärder. Jag brukar svara att vi håller en meters avstånd mellan borden, har handdesinfektion och att vi torkar av handtagen ofta med mera, säger Haddadi som tycker att det har blivit för mycket fokus på restauranger jämfört med kollektivtrafiken i coronadebatten.

– Om alla kan respektera reglerna så är det här inget problem, fortsätter han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!