Sedan starten i Boländerna för omkring tio år sedan har Heat, som grundats och ägs av Daniel Wärnmark, växt kraftigt. I dag driver företaget sammanlagt åtta lunchrestauranger i Uppsala, Arlanda, Gävle och i Stockholmsområdet.
Mitt under pandemin väljer Heat att öppna ytterligare två nya restauranger, en i Västerås (i oktober) och en i Kristallenhuset i Uppsala (i september).
– Vi har märkt att vårt koncept håller bra. Trots att det är tuffa tider med pandemin så vill folk äta våra vällagade bufféer, säger Daniel Wärnmark.
I Kristallen låg tidigare en annan lunchrestaurang som stängde i början av januari förra året. Sedan dess har lokalerna totalrenoverats med ett nytt kök.
– Våra tidigare gäster kommer att känna igen sig och det kommer att vara samma meny som på våra andra restauranger. Vi kommer att ha plats för 150–200 gäster, säger Daniel Wärnmark.
Vad lockar med Kristallen?
– Det är fantastiska lokaler och bra uthyrt i kontorsdelarna, vilket vi ser en potential i. Vi hoppas att de som är i huset ska komma och äta hos oss samt att det ska locka andra då det finns bra med parkeringsplatser för våra lunchgäster.
Utöver Kristallen har Heat ytterligare tre Uppsalarestauranger, en i Boländerna, en i Fyrisvall (personalmatsal för Galderma) samt en mobil variant på Akademiska sjukhuset.
Heats samtliga restauranger omsatte förra året 42,7 miljoner kronor. Totalt hade bolaget 37 anställda 2020.