Uppsalakrögaren: "Krispaketen måste hanteras bättre"

Sedan julafton har inte Uppsalakrogarna fått servera alkohol efter klockan 20. Nu har förbudet förlängts ytterligare av regeringen.

Krögaren Ali Haddadi driver restaurangerna Churchill Arms och Bierhuis på S:t Olofsgatan i city.

Krögaren Ali Haddadi driver restaurangerna Churchill Arms och Bierhuis på S:t Olofsgatan i city.

Foto: Privat

Ekonomi2021-01-21 11:35

En av de lokala krögare i Uppsala som drabbas av detta är Ali Haddadi som driver restaurangerna Churchill Arms och Bierhuis på S:t Olofsgatan i city. 

– Jag hade hoppats på något annat, men det är som det är. Vi måste stoppa smittspridningen, säger han.

Till en början skulle förbudet gälla till och med 15 januari, men det förlängdes efter julhelgerna till 24 januari. Under torsdagen gick regeringen ut med att det nu gäller till och med 7 februari. Utöver alkoholförbudet gäller sedan tidigare maximalt fyra gäster i samma sällskap i lokalerna. Restriktionerna kommer framöver att omprövas varannan vecka. 

– Det här påverkar oss jättemycket, och inte bara mig utan alla krögare i landet. Jag har inget emot att stänga tidigare och ha de här restriktionerna, men det jag kan tycka är de skulle kunna hantera krispaketen lite bättre. Många av oss, bland annat jag själv, har inte fått ut omställningsstödet och permitteringarna i tid, utan det ligger efter. Det är det som strular. Kan de hantera det lika bra som allt annat skulle det här inte vara något problem, fortsätter Haddadi.

Pandemin har även gjort att den kommande öppningen av restaurangen Alt Berlin, också den på S:t Olofsgatan, har försenats kraftigt.

– Skulle jag öppna den i dag skulle jag varken få omställningsstöd eller ha rätt till permitteringar och förlora mer pengar än att hålla stängt. Men lättar restriktionerna kommer jag att öppna där under våren. Allt är färdigt för det, säger Ali Haddadi.

Karta: Bierhuis Ölcafe
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!