Företaget grundades av kockprofilen Johan Jureskog tillsammans med brodern Ludvig 2018. Sedan dess har Jureskogs växt till fem restauranger i Sverige. Framöver är ambitionen att kedjan ska expandera med ytterligare fem restauranger runt om i Sverige, där Uppsala är en av orterna.
– Planen är att det ska bli så nästa höst, men allt är inte helt hundra än utan kanske 95 procent. Det som återstår är de sista kontrakten, säger Johan Jureskog.
Arbetet med Uppsalaetableringen har som sagt gått långt. Avsikten är att bygga nytt i området där bland annat McDonalds och Max finns sedan tidigare.
– Det känns som en naturlig avfart mot Norrland, och det är härligt att ligga nära en lite större stad och ett handelsområde. Vi gillar att ligga bredvid de andra kedjorna och vara ett alternativ till dem, fortsätter grundaren.
Det som skiljer Jureskogs från flera av konkurrenterna är att de enbart använder färska råvaror samt att de har fullständiga rättigheter.
– Vi har inga frysta puckar, utan vi använder färsk färs från svenska mjölkkor som steks av människor. Sedan har vi ett eget bageri och försöker jobba så grönt och hållbart som möjligt, säger Johan Jureskog.
45-årige Johan Jureskog har en bakgrund som kock och ägare på Stockholmsrestaurangerna Rolfs kök och AG. Han har genom åren även synts i tv-produktioner som Kockarnas kamp i Tv4 och Världens bästa burgare i Tv3.
I nuläget har Jureskogs hamburgerrestauranger i Stockholm, Mjölby, Värnamo och Lund.