Klubbarrangörerna inför släppet: "Tar det försiktigt"

På onsdagen hävs restriktionerna och Uppsalas klubbliv kan återgå till det normala. De flesta klubbarrangörerna är glada, men också försiktiga. "Om det är något vi har lärt oss så är det att inte ropa hej", säger Niklas Stach, vd för Shotluckan.

Johan Lindh, delägare på BJ, ser mycket fram emot att få öppna upp för full verksamhet igen. Men han, liksom många andra, går försiktigt fram. "Man har ropat varg så många gånger", säger han.

Johan Lindh, delägare på BJ, ser mycket fram emot att få öppna upp för full verksamhet igen. Men han, liksom många andra, går försiktigt fram. "Man har ropat varg så många gånger", säger han.

Foto: Staffan Wolters

Ekonomi2022-02-08 21:00

På Birger Jarl, som mer eller mindre hållit stängt, börjar man nu planera inför en kommande vår och sommar. På fredag kör de den första klubben på länge med vanliga öppettider och DJ, eftersom restriktionerna hävs redan på onsdagen.

– Det känns jättebra. Det har ju varit en berg- och dalbana, verkligen. Vi ser väldigt mycket fram emot att kunna köra igång igen, säger Johan Lindh, delägare av BJ.

Däremot går man lite mer försiktigt fram än vid förra restriktionssläppet som var den 29 september.

– Man har ropat varg så många gånger, vilket har lett till att man nog är mer realistiska denna gång. Men det känns ändå som att vi går mot en ljusare period, säger han.

undefined
Johan Lindh, delägare på BJ, ser mycket fram emot att få öppna upp för full verksamhet igen. Men han, liksom många andra, går försiktigt fram. "Man har ropat varg så många gånger", säger han.

Shotluckan är en annan krog som också behövt göra rejäla justeringar för att klara av pandemin.

– Det har varit otroligt svårt, såklart. Vi har dock lärt oss mycket av det, och vissa ändringar kommer vi ta med oss in i framtiden, säger Niklas Stach, vd för Shotluckan drift och produkt.

De öppnar direkt på onsdagen med längre öppettider, full servering och de uppmuntrar till att gästerna står upp och minglar.

– Det är nog det som folk är mest sugna på att göra. Vi räknar med att det kommer att bli ett högt tryck, säger han.

undefined
Restaurang Shotluckan tidigare under pandemin med handsprit och tydliga skyltar med information. "Vi har lärt oss att inte ropa hej, men vi hoppas ju att det är på riktigt nu", säger Niklas Stach, vd för Shotluckan drift och produkt.

På restaurang Plock är man också lite mer aktsam denna gång.

– Man vågar inte slappna av helt, men vi är självklart förberedda på att ta emot gästerna, säger Stefan Wahlstrand, delägare på Plock.

undefined
Stefan Wahlstrand, Plock, menar att det känns skönt att äntligen få ha öppet som vanligt. "Vi öppnar upp redan från onsdagen med ordinarie öppettider", säger han.

På nationerna tänker man ungefär likadant: Man tar det lite varsamt. Nicolas Malet, Tredje kurator vid Uplands nation menar att man öppnar upp som vanligt, men är uppmärksamma. 

– Vi är försiktiga och kommer inte att hålla i några klubbar just nu, det blir nog längre fram i vår. Vi kommer även att hålla koll på hur andra nationer jobbar, sen anpassar vi oss successivt, säger han.

undefined
Uplands nation öppnar puben i vanlig ordning men avvaktar med klubbverksamheten en stund till.

På Stockholms nation, som är kända för sin återkommande torsdagsklubb, förbereder man för den redan nu på torsdag.

– Det känns såklart jättebra för oss, vi är väldigt tacksamma för att kunna återgå till normal verksamhet, säger Sigrid Holm, Förste kurator Stockholms nation.

Däremot menar hon att det nog inte är klubbarna som studenterna saknat mest.

– Nationerna är ju jätteviktiga i den sociala vardagen för studenterna på många andra sätt än bara festandet, säger hon. 

undefined
Stockholms nation kommer att köra sin sedvanliga torsdagsklubb redan nu på torsdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!