Lokalen Kebab house tar över är den som Restaurang Amanda har haft i bottenplanet på Hotell Fyrislund i ett antal år. 1 april trädde köpet igenom för den populära lunchrestaurangen. Sammanlagt handlar det om cirka 150 matplatser inomhus på två plan och ett 80-tal platser utomhus. Öppning beräknas ske i slutet av maj.
– Många kunder har sagt att det är svårt att parkera i city och då tyckte vi att det här var en bra idé så att fler kan äta hos oss, säger Sadik Chomany som har varit ägare till Kebab house de senaste fem åren.
Liksom i restaurangen på Kungsängsgatan kommer det i den nyrenoverade lokalen i Fyrislund att serveras kebab, sallader och grillrätter, men även klassisk svensk husmanskost under dagtid.
– Kocken som jobbade hos Amandas kommer vara kvar och jobba hos oss och ansvara för dagens lunch, säger Sadik Chomany.
På adressen i city låg tidigare Saffets med den legendariska ägaren Saffet Caglar som var först i Uppsala med att servera kebab. Han öppnade 1975.
– Vi serverar fortfarande såsen som fanns på den tiden, den har ett hemligt recept. Vi säljer också mest kebab i hela Uppsala, det blir tre ton i veckan, säger Sadik Chomany.
I samma byggnad som Kebab houses nya lokal ligger sedan tidigare Subway. I närområdet finns även bland annat Ken's, Mariannes Kebab & Grill och Hasses Grill & Kebab som också serverar kebab.
– Det finns plats för alla, men ingen kan konkurrera med Kebab house, fortsätter Sadik Chomany.