Jobbade för Gordon Ramsay – nu expanderar de i Uppsala

I våras öppnade Lamb N' Chick i Boländerna. Restaurangen har fått så pass bra respons att de tre ägarna planerar att utöka sin verksamheten med ytterligare en restaurang i Uppsala.

Från vänster: De tre ägarna Muhammad Ishaq, Ganesh Kumar, Dion Monazah och Ali Ismail, som är anställd på Lamb N' Chick, är i full gång med att planera expanderingen i bland annat Uppsala.

Från vänster: De tre ägarna Muhammad Ishaq, Ganesh Kumar, Dion Monazah och Ali Ismail, som är anställd på Lamb N' Chick, är i full gång med att planera expanderingen i bland annat Uppsala.

Foto: Beata Wallsten

Ekonomi2021-07-26 21:00

Enligt de tre ägarna Dion Monazah, Muhammad Ishaq och Ganesh Kumar är Lamb N' Chicks koncept hälsosam gourmetsnabbmat. På menyn erbjuds smörgåsar, hamburgare och sallader med långkokt lamm och rostad kyckling.

– Vi har alla barn och märkte av hur svårt det var att hitta bra snabbmat till sin familj när man till exempel kommer hem från jobbet. Vi ville skapa ett hälsosamt alternativ för föräldrar, studenter och arbetande människor som de kan beställa när livet är stressigt, säger Dion Monazah. 

Lamb N' Chick-trion har vitt skilda bakgrunder. Ganesh Kumar har jobbat med IT och gör egna appar och system. Muhammad Ishaq har tidigare erfarenheter som kock i Tyskland.

undefined
Så här ser den färdiga maten ut vid leverans.

Dion Monazah har verkat i restaurangbranschen sedan en lång tid tillbaka. Han har arbetat som kock i London, New York, Bangkok, Danmark och Sverige. Han har också medverkat i en rad matlagningsprogram i både Storbritannien och Sverige, bland annat TV4-programmen Sveriges Mästerkock och Grillmästarna, där han kom på tredje respektive fjärde plats. 

Men hans karriär började i ingen mindre än Gordon Ramseys kök i London, när han gjorde sin praktik på Ramsays restaurang Aubergine.

– Det var stressigt att jobba med honom, han är inte så annorlunda från hur han är på TV. Han är inte mer artig om man säger så, säger Dion Monazah. 

Brukade han skrika på dig?

– Konstant. Jag har ett minne från honom här, säger han och pekar på sitt finger. 

Dion Monazah fortsätter:

– Han fick mig att skala 35 kilo potatis i en femhörningsform, vilket tog mig en vecka. Varför? För att han ville. Man frågar inte sin köksmästare varför. Samtidigt så var han var bra att jobba tillsammans med, jag lärde mig mycket och han öppnade många dörrar för mig. 

undefined
Muhammad Ishaq förbereder salladen till dagens beställningar.

Köket i Boländerna är bara öppet för utlämning av mat och har inga sittplatser. Men ägarna letar i stunden efter ytterligare en lokal i Uppsala för att starta upp ett nytt Lamb N' Chick. Samtidigt öppnar de också upp ett nytt koncept i Örebro, ett japanskt kaffeställe.

Trion förbereder också en satsning på färdigrätter med halalkött som ska lanseras till matbutiker. 

– Responsen har varit jättebra och trots att vi inte har marknadsfört oss så mycket växer vi organiskt ändå. Det är en avgörande tid för företaget just nu, säger Dion Monazah.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!