För tre veckor sedan öppnade KI japansk restaurang i Rosersberg.
– Det känns bra och det rullar på som det ska, säger ägaren Gandavaa (Ganz) Zorigtbaatar som driver KI med sin fru Munkhjargal (Muujii) Namnandorj.
Restaurangen serverar sushi, japanska varmrätter och poké bowls.
I januari hoppas krögarparet även kunna servera ytterligare en klassiker från det japanska köket på menyn – nudelsoppa. Men i nuläget hinner de inte laga den rätten med endast fyra anställda.
– Vi har mellan 70 till 90 gäster i lunchrushen. Sittplatserna räcker inte till och vissa maträtter tar slut, berättar han.
Det är första gången Ganz driver en restaurang. Tidigare har han varit IT-konsult, men har nu efter tio år tagit tjänstledigt. Även om mycket är nytt så är restaurangbranschen inte helt främmande för honom.
– Min fru är konditor, en cake artist. Många kompisar jobbar även på restauranger och jag har själv hjälpt till vid sidan av.
Han fortsätter:
– Så vi tänkte: "varför inte starta eget och satsa inom den här branschen?" Vi ville prova på och utmana oss själva.
Muujiis meriter i restaurangbranschen är inte att sticka under stolen med. 2018 vann hon Gulddraken för sina bakverk – ett pris som årligen delas ut till de bästa restaurangerna, kaféerna och barerna i Stockholm av Dagens Nyheter.
Men några planer på att sälja desserter har de inte än, det blir nog en framtida satsning, menar de.
Även sushikocken, Baatarjav (Baatar) Gombojav, med meriter från ett flertal Michelinrestauranger har kammat hem den eftertraktade Gulddraken.
Det var för ett år sedan som Ganz och Muujii hittade lokalen. Då fanns inte något sushiställe i närheten och de såg en lucka.
Men sedan dess har kedjan Chop Chop öppnat en restaurang bara några hundra meter bort.
Hur ser konkurrensen ut er emellan?
– Jag vet inte riktigt. De har kunder och vi har kunder. De är en snabbmatsrestaurang och vi har satsat mycket på en trevlig miljö och har inrett helt själva, säger Ganz.
Utöver alla snabbmatsrestauranger som ligger i närheten är Rosersberg känt för ett stort logistikcenter där flera tusen arbetar.
– Våra främsta gäster är just arbetare som kommer hit och äter lunch. På helger och kvällar får vi många besök av boende i området, berättar Ganz.